Ga naar de inhoud

Motie Duurzaam Parkeren

  • door

Successen mogen gevierd worden. Zo ook deze! Iedereen in de raad heeft voor onze motie gestemd.

Tijdens de verkiezingen hebben we ons al uitgesproken over het overdekken van parkeerplaatsen met zonnepanelen. Het is wat DeventerNU betreft een beter alternatief dan zonnepanelen in het weiland of andere natuur. Hiermee kan energie opgewekt worden. Ook zorgt dit in de zomer voor schaduw waardoor de auto’s minder warm worden. Een win-win situatie!

We hebben daarom besloten dat we een motie wilden indienen om dit ook in Deventer te gaan realiseren. Heel veel plaatsen in Nederland gebruiken de techniek van zonnepanelen op carports al. Daarom hebben we ons idee in een motie omschreven en dit tijdens de vergadering van 22 maart 2023 verder uitgelegd.

Er is afgesproken dat Deventer de zonnecarport gaat gebruiken voordat ze uitwijken naar zonnepanelen op de grond. Wat ons betreft het belangrijkste doel wat nu vastligt. In Deventer zijn heel veel mogelijkheden voor ons initiatief. We zijn dan ook erg benieuwd naar waar het college voor de zomer meekomt als opties. We houden dit scherp in de gaten.

Onze motie en hoe de vergadering gegaan is kunt u hier bekijken. https://deventer.raadsinformatie.nl/vergadering/1050733

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *