Ga naar de inhoud

De Partij

Eric van den Nieuwenhof

Mijn naam is Eric van den Nieuwenhof, raadslid en fractievoorzitter namens DeventerNU. Ik ben getrouwd met Rebecca en heb 2 kinderen. In het dagelijks leven ben ik ondernemer/ZZP-er.

In 2018 ben ik politiek actief geworden bij de partij en voer het woord over een breed aantal onderwerpen in het sociale domein. Mijn onderwerpen zijn onder andere: WMO, Werk & Inkomen, sociaal domein. Alleen kritiek leveren is makkelijk , maar dat vind ik geen optie voor mij. Daarom ben ik politiek actief geworden. DeventerNU is een partij voor mensen uit Deventer en een stem voor ondernemers. Ik vind het mooi om wat te kunnen betekenen voor de inwoners, bedrijven en organisaties in Deventer. Hieraan mee te werken en onze stem van DeventerNu te laten klinken.

Ed Schonewille

Mijn naam is Ed Schonewille, getrouwd met Elles en de kinderen zijn de deur uit.
Genieten van opa zijn, is mijn grootste hobby. Ik ben raadsopvolger namens DeventerNU. Tevens ben ik de oprichter van de partij.

Ik heb mij altijd verbaasd over dat de politiek moeilijk toegankelijk blijkt te zijn. Voor veel mensen is de gemeenteraad een stap te ver. Deventer mooi houden is en blijft een lastige opgave. Iedereen heeft er wel een mening over, maar verantwoordelijkheid nemen om Deventer een vitale en goede ondernemersklimaat te waarborgen is een verantwoordelijkheid waarvoor ik niet weg loop. In eerste instantie in een bestuursfunctie en nu als raadsopvolger. Dat is het uitgangspunt van DeventerNU, voor nu en later! Daar wil ik mij graag sterk voor maken.

Alex Gebhardt

De naam is Alex Gebhardt, Raadsopvolger bij DeventerNU. Ik ben geboren op het mooie eiland Sumatra (Indonesië). Ik ben getrouwd met Rolina en dit, samengestelde, gezin bestaat uit 4 kinderen en 7 kleinkinderen. En niet te vergeten onze Friese Stabij genaamd Boaz. Mijn hele werkzame leven heb ik in dienst van ons vaderland gewerkt, 42 dienstjaren. Als stier hou ik van de geneugten des levens. Lekker koken voor vrienden en familie en en hiervan genieten in een gezellig samenzijn, ook wel “kumpulan” genoemd. Er op uit met de caravan is een grote liefhebberij van ons, waarbij wij nooit langer dan een week op dezelfde plek blijven.

Van 2014-2021 was ik Raadslid van DeventerNU. Ik ben vanaf het prille begin bij de partij betrokken en heel trots dat we vanaf 2014 al in de raad zitten. Wij hebben de kleinste verkiezingsboodschap, maar komen die ook echt na. Ik heb een hekel aan debatten waarin men iedere keer in herhaling valt om zich te profileren. Het kan allemaal wel wat korter. Volgens mij is het belangrijkste dat we open en eerlijk naar onze kiezers zijn.

Aranka Schippers

Mijn naam is Aranka Schippers en ik ben Raadsopvolger en Fractie-assistent bij DeventerNU. Ik houd mij bezig met het sociale domein van de gemeente Deventer en met de digitale dingen binnen de partij. In het dagelijks leven ben ik moeder, echtgenote en voormalig werkzaam in de jeugdzorg. Helaas kan ik door een chronische aandoening dit werk niet meer doen. Ik ben in 2007 in Deventer komen wonen en sindsdien verliefd op deze prachtige stad. Het mooiste vind ik de strandjes langs de Ijssel om daar zomers met onze dochter te kunnen zitten en de heerlijke plekken om te kunnen wandelen met onze hond.

In januari 2019 kreeg ik de uitnodiging om eens mee te vergaderen. Dit was naar aanleiding van mijn bijdrage aan een artikel over een revalidatiecentrum in Deventer die geen plek had op dat moment. Sindsdien vergader ik mee met de partij en zo kwam ik erachter dat ik politiek erg interessant vind. Het kunnen meepraten over wat er binnen Deventer gebeurd vind ik erg belangrijk. Laten horen wat we ervan vinden, mee beslissen en moeilijke keuzes maken. Het is onmogelijk om iedereen tevreden te stellen, maar zo hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan onze mooie stad.

Wij vinden het belangrijk dat de stem van de inwoners en ondernemers van de gemeente Deventer gehoord worden. Dat politiek niet alleen iets is wat voor de ander besloten wordt maar waarbij er ook inspraak is.

Wij zullen alleen instemmen met besluiten als we vinden dat het goed voor Deventer zal zijn. Vinden wij plannen slecht voor Deventer, dan zullen wij tegen stemmen. Denk bijvoorbeeld aan de Viking/ Mimik.
DeventerNU is de meest democratische partij van Deventer die al hun leden zeer serieus neemt en alle standpunten gezamenlijk bepaalt.

DeventerNU is ontstaan door onvrede van diverse mensen ten aanzien van de toenmalige gemeenteraad.

In een roerige periode waarin het toenmalige College van B&W veel omstreden besluiten nam, vonden wij dat de Deventenaar te weinig gehoord werd. De oppositie was niet bij machte om de stem van vele Deventenaren te vertolken naar acceptabele besluiten. Denk hierbij aan de thema’s zoals het nieuwe Stadhuis, windmolens, nieuwe bibliotheek, autoluwe Welle en autovrij Grote Kerkhof.
Door al deze plannen gevolg te geven, werd de rekening per Deventenaar een stuk hoger. Deventer was al een dure gemeente. Alle leges gingen uiteraard weer omhoog want het moest wel betaald worden. Het nieuwe stadhuis had ook veel goedkoper gekund!

De partij heeft in 2014 voor het eerst meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen. Sindsdien zijn wij een eenmansfractie in de gemeenteraad.