Ga naar de inhoud

Kleine Partijen buitengesloten bij debat

  • door

Het is weer verkiezingstijd. De tijd dat er enorm veel debatten georganiseerd worden en daarnaast ook nog de verkiezingsmarkten. Voor een kleine partij als de onze is het niet mogelijk om overal bij aanwezig te zijn wat we wel erg jammer vinden, maar het welzijn van onze leden is ook belangrijk.

Wat wij wel verbazingwekkend vinden is dat wij bij bepaalde debatten uitgesloten worden van deelname op basis van het aantal zetels wat wij als partij hebben. Terwijl het debat georganiseerd wordt door een organisatie die door de gemeente gefinancierd wordt. Oftewel de gemeente betaalt voor iets waar een deel van de eigen gemeenteraadsleden wordt uitgesloten. Hoe kan dat?

In onze ogen zijn dit geen correcte praktijken en worden de kleinere partijen hiermee oneerlijk behandeld. Het zijn partijen die gekozen zijn door u, de inwoner van de gemeente Deventer. Daarmee dient de partij het gehoord te worden! Helemaal tijdens verkiezingen waarbij het gaat om het volgende termijn en het bereiken van de kiezers. Want naast de partijen met al zetels mogen ook de nieuwe partijen die meedoen aan de verkiezingen niet aanschuiven. Absoluut onacceptabel!

Vandaag 3 maart zullen wij ons niet laten zien bij dit debat, ook niet in het publiek wat als optie wordt aangedragen door het duurzaamheidscentrum. Op 10 maart zullen wij aanwezig zijn bij het debat in de bibliotheek, waar wij ook niet voor uitgenodigd zijn. Maar daar gaan we ons zeker laten horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *