Ga naar de inhoud

Het is gelukt! Het speelgoedmuseum is gered

  • door

Hoe dit tot stand kwam is echter weer een konijn uit de hoed van ons college.
Vorige week nog gaf een ruime meerderheid van de raad, inclusief Gemeente Belang, te kennen voor de redding van het Speelgoed museum te zijn onder de toen geldende regels, dus jaarlijks 300.000.
Woensdagochtend kwam het nieuws door dat het bedrag was gewijzigd en er 40.000 minder beschikbaar werd gesteld. Dit was bepaald in het coalitie overleg en onder druk van het college. Vreemd genoeg waren de mede indieners van de motie, Deventer Sociaal en DeventerNu, niet uitgenodigd bij dit overleg.

Dit is weer een voorbeeld van de zeer ongelijke verdeling tussen coalitie en oppositie.
Een goede reden dus om tegen te stemmen, maar omdat ons doel was en is, het redden van het Speelgoedmuseum, hebben we voor gestemd.

Deventer is een mooie cultureel rijke stad. Hier zijn wij trots op en we willen dit graag behouden. Als DeventerNu zijn we dan ook tegenstander van een rondreizende speelgoedcollectie. De kinderen van Deventer verdienen om al dit moois op een vaste plek in de vorm van een museum te kunnen bekijken. Betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Een educatieve mogelijkheid die van generatie op generatie doorgegeven kan en zou moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *