Ga naar de inhoud

Deventernu stelt vragen over geld voor zorgaanbieders

  • door

Wat een week… Scholen en kinderopvang dicht en allerlei steunmaatregelen voor de economie. Lokaal betekent het corona virus dat er alleen nog door fractievoorzitters digitaal met elkaar vergaderen en zo noodzakelijke besluiten nemen. Maar we zijn zeker oplettend en actief.

Woensdag kwam het signaal naar boven dat zorgaanbieders in de gemeente Deventer alleen betaald zouden krijgen volgens de vaststaande contracten. Daarbij geldt dat er cliëntgebonden tijd gedeclareerd moet worden voordat betaald wordt.
Hierover heeft onze fractievoorzitter Alex Gebhardt vragen gesteld en is donderdag door de wethouder gebeld met uitleg. Onderstaand bericht is vanuit de gemeente naar de zorgaanbieders gestuurd.

Wij zijn erg tevreden dat er zo adequaat gereageerd wordt op de vragen die wij gesteld hebben. Natuurlijk zijn we ook benieuwd hoe de afhandeling straks, als de crisis voorbij is, zal verlopen. We zullen dan ook de vinger aan de pols houden. In onze ogen moet de gemeente hierin een verantwoordelijke rol nemen in het voortbestaan van onze zorgaanbieders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *