Ga naar de inhoud

DeventerNU en BBB zorgen voor duidelijkere uitleg motie windmolens Overijssel

Omdat wij als DeventerNU zijnde ook erg verbaasd waren over de motie die in Overijssel is aangenomen over de windmolens hebben wij actief contact met de BBB gezocht. Al vanaf dat wij bondgenoot zijn willen we graag samenwerken en input leveren op dit soort belangrijke onderwerpen. Gisteravond hebben we gezamenlijk gezeten om de motie te bespreken. Dit was voor beide partijen erg verhelderend, omdat wij de motie dus anders lazen dan deze bedoeld was. En voor BBB Overijssel dus duidelijk werd dat het op meerdere manieren interpreteerbaar is. Daarom heeft BBB Overijssel onderstaand statement naar buiten gebracht wat ook wij graag met jullie delen.

Statement BBB Overijssel: ‘Wij merkten dat er naar aanleiding van deze motie veel onduidelijkheid was ontstaan. Na een aantal telefoontjes heen en weer zijn we gisteren met ons BoerBurgerBondgenoot DeventerNU samen gaan zitten. Wij staan voor een begrijpelijk politiek en zijn van mening dat deze motie anders moet worden toegelicht. 

Er zijn gebieden (clusters) aangewezen waar windmolens geplaatst mogen worden, in deze aangewezen gebieden (clusters) kan er 1 windmolen geplaatst worden. Buiten deze aangewezen gebieden mogen er alleen minimaal 4 worden geplaatst. Op deze manier kunnen wij voorkomen dat er overal windmolens geplaatst gaan worden. Door deze motie zijn er binnen Overijssel nu al 12 windmolens tegengehouden. Dit geeft ons tijd, tijd wat we nodig hebben om wet en regelgeving aan te kunnen passen. Om ervoor te kunnen zorgen dat andere energie vormen ook worden meegenomen. Kortom we hebben de regie gepakt en daarbij ook bereikt dat meer hernieuwbare energiebronnen kunnen worden ingezet zoals duurzaam gas.

BBB Overijssel zal de samenwerking met de BoerBurgerBondgenoten op deze manier verder voort zetten. Het is van belang om samen te komen met de lokale partijen om te weten wat er speelt binnen de verschillende gemeentes. Mochten er vragen zijn dan horen wij dat graag en komen graag bij u langs om met gezond verstand in gesprek te gaan!’

DeventerNU is erg trots op onze samenwerking en staan volledig achter de boodschap van dat we moeten streven naar begrijpelijke politiek!

2 reacties op “DeventerNU en BBB zorgen voor duidelijkere uitleg motie windmolens Overijssel”

  1. Er is naar aanleiding van deze motie heel veel onduidelijkheid ontstaan en we zien hier een daar toelichtingen verschijnen op deze motie. Maar veel duidelijker wordt het allemaal niet. Als een motie niet goed is doordacht, krijg je dat. Er is nog steeds niemand die mij heeft kunnen uitleggen waarom je achter het veluwe massief in een windluw gebied 200 industriële windturbines zou willen plaatsen.

    1. Wij zijn in ons verkiezingsprogramma heel duidelijk geweest. Geen draagvlak, geen windmolens. Dus ons standpunt is heel duidelijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *