Ga naar de inhoud

Deventer Windverkenning

  • door

Dankzij Deventerwint hebben omwonenden en de raad een veel realistischer beeld gekregen van wat ons te wachten staat. Door het college is hier gekozen voor procesparticipatie, waarbij ze liever geen inspraak hebben om zo het proces tot het plaatsen van de veel te hoge turbines dusdanig te bemoeilijken

Het is zeer verontrustend te noemen dat het college niet op tijd en duidelijk de juiste informatie heeft gedeeld met Deventer. Niet vreemd dus, het wantrouwen van de Deventernaar in de gemeente.
Deventer heeft nu twee windturbines die er zijn gekomen door onjuiste, noem het valse informatie, door de toenmalige wethouder. Onze huidige verantwoordelijke wethouder wil nog hogere windmolens en gebruikt daarvoor nog meer leugens om zijn doel te bereiken. Gelukkig zijn er experts en omwonenden die heel betrokken zijn en zorgen voor een veelheid aan kennis waardoor er tot een betere afweging kan worden gekomen.

Na alle betrokken insprekers te hebben gehoord, kan DeventerNu niet anders concluderen dat de wethouder helemaal opnieuw moet beginnen en zijn huiswerk over te doen. Waarbij hij moet beginnen met een echte bewonersparticipatie. Gebeurd dat niet, dan geen windturbines in de nu voorliggende zoekgebieden. Ook vinden wij dat de voorgestelde turbines meer dan 1000 meter van de urbanisatie geplaatst dienen te worden. Denk hierbij onder andere aan diverse gezondheidsproblemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *