Ga naar de inhoud

750kg storten en weg met diftar

Vier afvalcontainers voor de deur en de illegale dump van afval zijn DeventerNU een doorn in het oog. Het scheiden van afval is belangrijk om grondstoffen te kunnen hergebruiken. Maar wat ons betreft ligt de toekomst in het nascheiden. Grote steden als Amsterdam en Utrecht schakelen hier ook naar over. Waarom zou dit in onze gemeente niet kunnen?

De containers kunnen terug naar een minimum en inwoners krijgen weer hun tuin terug. Twee containers, de ene week de grijze en de andere week de groene. Wij vinden allemaal het milieu en onze leefomgeving belangrijk. De inwoners van de gemeente dragen graag hun steentje bij. De beloning hiervoor? Steeds minder kilo’s naar het milieuplein kunnen brengen. Mensen met een kleine beurs kunnen hun afval niet meer kwijt. DeventerNU wil daarom 750kg storten op het milieuplein invoeren. Dan kan iedereen wegbrengen wat er weggebracht moet worden. Scheiden kan op het milieuplein ter plekke.

Het tegenargument van andere partijen is dat iedereen dan meer moet betalen voor het afval. Wat ze vergeten te vertellen is dat wij nu ook gezamenlijk betalen voor de dumpingen. Eerst komt er iemand kijken of de dader te achterhalen is. Daarna komt een ander om alles op te halen en af te voeren. Ook dit kost allemaal geld. Het idee achter Diftar (onze 4 afvalcontainers voor de deur) is dat de verbruiker betaald. Dat klopt dus niet!

1 reactie op “750kg storten en weg met diftar”

  1. Ik vindt het een prima idee. Alleen zijn er veel mensen , vooral ouderen die geen vervoer hebben en niet naar het milieuplein kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *