Meteen naar de inhoud

Snelheidsverhoging Siemelinksweg nu te duur

  • door

De gemeente heeft onderzocht wat de gevolgen zijn van het verhogen van  de maximumsnelheid naar 70 kilometer per uur.  Op basis van de nu geldende wetten en regels levert dat te veel problemen op. Vanwege de kosten, zeker 2,4 miljoen euro, ziet de gemeente voorlopig af van de snelheidsverhoging.

Geluid
De gemeente heeft onderzocht wat de gevolgen zijn van het verhogen van de maximum snelheid naar 70 kilometer per uur. Daaruit blijkt dat bij deze snelheidsverhoging volgens de wet geluid beperkende maatregelen verplicht zijn. Vanwege de kosten van deze maatregelen, ziet de gemeente voorlopig af van de snelheidsverhoging.

Luchtkwaliteit
Uit het onderzoek blijkt ook dat een verhoging van de maximum snelheid niet van invloed is op de luchtkwaliteit. De luchtkwaliteit is vooral afhankelijk van de doorstroming van het verkeer.

Kansen
De gemeente blijft alert op kansen waarbij de snelheid kan worden verhoogd, maar tegen lagere kosten. Bijvoorbeeld met financiële bijdragen van andere overheden of met innovatieve geluidsmaatregelen. Ook biedt nieuwe regelgeving in de omgevingswet vanaf 2019 wellicht mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *